Pothuajse 200 punonjës të një ndërmarrje amerikane kanë shumë arsye për të qenë të lumtur këtë Krishtlindje.

Kjo pasi që, përmes një njoftimi tronditës nga shefi i tyre në darkën e tyre festive mahniti audiencën e punëtorëve të cilëve u ishin dorëzuar nga një zarf i kuq, shkruajnë mediat e huaja, përcjell Telegrafi.

Siç bëhet e ditur, kompania në Maryland tregoi surprizën e fundit të festave kur njoftoi një fond total prej 10 milionë dollarësh që do të ndahet midis 198 punonjësve – duke rezultuar në atë që një punonjës mesatar të merr 50,000 dollarë.

St. John Properties, një firmë e pasurive të patundshme në Mid-Atlantik, tha që shpërblimi ishte në festimin e arritjes së qëllimit të tij për të zhvilluar 20 milionë metra katrorë hapësirë për zyre, shitore dhe depo në tetë shtete.

Bonusi i befasishëm u njoftua nga themeluesi dhe kryetari Edward St. John të shtunën në festën e festave vjetore të kompanisë në Baltimore.

Bosi falënderues tha: “Për të festuar arritjen e qëllimit tonë, ne donim t’i shpërblejmë punonjësit tanë në një mënyrë të madhe që do të ndikonte në jetën e tyre”.

“Unë jam mirënjohës për secilin nga punonjësit tanë, për punën dhe përkushtimin e tyre të palodhur. Nuk mund të mendoja për një mënyrë më të mirë për ta treguar atë”.

Ai shtoi: “Unë mund të drejtoj varkën, por ata që drejtojnë varkën. Ata janë ata që e bëjnë atë ecë. Pa ekipin, ne nuk jemi asgjë”.

Kompania tha se punonjësi mesatar do të marrë 50,000 dollarë, por shuma do të bazohet vetëm në vitet e shërbimit.

Kjo “dhuratë” do të jetë gjithashtu ndaras prej bonusit vjetor të kompanisë për fundvit, përcjell Telegrafi.

Gjatë festës, secilit punonjës iu dha një zarf i kuq që përmbante sasinë e bonusit të tyre – duke rezultuar me emocionimin e shumë prej tyre – disa prej të cilëve shpërthyen në lot.

“Ajo që ndodhi sonte ishte magjike”, tha një punonjës i St. John Properties. “Është një ndryshim jetësor”. /Telegrafi/