BMW ka pasur shumë për të thënë në konferencën e saj vjetore, veçanërisht në lidhje me veturat elektrike EV.

Listës iu bashkua edhe konfirmimi se modeli X2 i ridizajnuar i ardhshëm do t’i bashkohet një versioni tërësisht elektrik të quajtur, jo çuditërisht, iX2, transmeton Telegrafi.

Më parë dolën imazhe spiunazhi të iX2 dhe madje është parë një pasqyrim i asaj se mund të duket versioni i prodhimit i X2 me gaz, por është hera e parë që e kemi dëgjuar nga kompania se prodhimi i versionit elektrik është zyrtar.

X2 është në thelb një version “coupe” i SUV-it të vogël X1 me një dizajn më të fortë dhe çati të pasme më të pjerrët. Si i tillë, versioni elektrik ka të ngjarë të ndajë të gjitha pajisjet e tij mekanike me iX1 që tashmë është në shitje jashtë SHBA-së.

Reklama