LAJMI I FUNDIT:

Bizneset diskutojnë rreth mundësive për shërbimet konsulente dixhitale

Bizneset diskutojnë rreth mundësive për shërbimet konsulente dixhitale

Business Consultants Council (BCC) ka mbajtur takimin me përfaqësues të bizneseve të ndryshme vendore, rreth mundësive të ngritjes së kualitetit të shërbimeve të konsulencës, regjistrimin në platformën e dedikuar për konsulentë, konsulenca.org dhe një trajnim te specializuar për menaxhimin e mediave sociale dhe perspektivën dixhitale për këto institucione.

Reklama

Të pranishëm kanë qenë 50 përfaqësues të bizneseve, shoqata dhe kompanive nga sektorë të ndryshëm privat si: prodhim, IT, zhvillim ekonomik, zhvillim të mundësive për tregti dhe eksport, gratë në ndërmarrësi, etj., ku kanë përfituar nga praktikat më të mira për fushën e konsulencës dhe menaxhimin dixhital.

Takimi është përqendruar në një panel të përbërë prej katër grave ndërmarrëse: Melita Ymeraga nga “Melita & Partners”, Hana Qerimi nga Shkolla Digjitale & StarLabs”, Yllka Metaj nga “AzTech” dhe Jehona Lluka nga BCC, të cilat kanë theksuar rëndësinë e praktikimit të shërbimeve të konsulencës, përdorimin e efektshëm të platformës konsulenca.org, mundësinë për ngritjen e kualitetit të konsulencës në Kosovë dhe kanë ndarë historitë e tyre të suksesit për zhvillim të bizneseve dhe kompanive. Ato përfaqësojnë katër biznese të suksesshme, jo vetëm në nivel lokal, rajonal dhe ndërkombëtar për eksportimin e shërbimeve.

Në këtë takim janë shfaqur katër video shpjeguese nga donatorë dhe kompani të ndryshme për rëndësinë e regjistrimit si konsulent në platformën dixhitale, gjetjen e një konsulenti varësisht nga fushëveprimi dhe për promovimin e platformës.

Organizimi ka përfshirë një ligjërim për menaxhim të mediave sociale nga eksperti i prezencës online, Valon Canhasi nga kompania “Hallakate“, i cili njëkohësisht është anëtar Patron në Business Consultants Council.

Ai ka folur për llojet e mediave sociale, rolin e tyre, menaxhimin e përmbajtjes, menaxhimin e kampanjave dhe anatominë e rrjeteve sociale si Facebook, Instagram dhe të gjitha mediat virale.

Qëllimi i këtij takimi ishte t’i forcoj kapacitetet e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme, rreth informimit të fushëveprimit të saj për mundësitë e përfitimit nga shërbimet e konsulencës, platformës vlerësuese konsulenca.org dhe të stimulojë përfaqësimin dhe pjesëmarrjen aktive të grave në ndërmarrësi dhe zhvillim të biznesit.

Aktiviteti është mbështetur nga projekti Enhancing Youth Employment (EYE), i cili është një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, implementuar nga HELVETAS Bashkëpunimi Zvicerran dhe MDA (Rrjeti i menaxhimit të zhvillimit) dhe është zhvilluar nga Business Consultants Council (BCC). /Telegrafi/