LAJMI I FUNDIT:

Bislimovski: Qytetarët e bllokut të parë nuk paguajnë energji elektrike më të shtrenjtë

Bislimovski: Qytetarët e bllokut të parë nuk paguajnë energji elektrike më të shtrenjtë

Kryetari i Komisionit Rregullator për Energjetik (KRRE) Marko Bislimovski vlerëson se qytetarët e bllokut të parë tarifor nuk paguajnë energji elektrike më të shtrenjtë.

Reklama

“Që nga 1 janari ka një çmim të ndryshëm të energjisë elektrike dhe në bllokun e parë është më i lirë me 4%, dhe në të dytin me 3%. Në mënyrë që qytetarët ta shfrytëzojnë atë të drejtë me çmim më të ulët në bllokun e parë dhe të dytë, faturat janë ndarë në deri më 31.12. 2022 që është një çmim tjetër në bllokun e parë dhe të dytë, dhe nga 01.01 që është një çmim tjetër më i ulët.

Konsumi mesatar ditor për bllokun e parë është 7 kilovat orë, ndërsa nga blloku i dytë dhe i tretë është 14 kilovat orë. Nëse periudha e leximit ishte nga 1 janari deri më 10 janar – blloku i parë është 70 kilovat orë, blloku i dytë është nga 70 deri në 210, ndërsa blloku i tretë është nga 210 deri në 350 kilovat orë”, tha sot Bislimovski.

Ai tha se numri i ankesave të qytetarëve është diku rreth 73, ndërsa në vend ka 600 mijë amvisëri.

“Për të pasur një lexim të amvisërive, duhet shkuar në terren dhe të lexohet orëmatësi. Nuk ka rrugë tjetër. Nëse vendoset leximi në distancë, do të rriten kostot e lidhjes në internet”, thekson Bislimovski./Telegrafi/