LAJMI I FUNDIT:

Bima e shtëpisë që mirëmbahet më lehtë: Ujitet një herë në dhjetë ditë dhe mund të zgjasë me dekada

Bima e shtëpisë që mirëmbahet më lehtë: Ujitet një herë në dhjetë ditë dhe mund të zgjasë me dekada

Nëse dëshironi një bimë shtëpiake që nuk do të ketë shumë punë për të bërë, Jade është e përkryer për ju

Kjo bimë duket si pemë e vogël me degë të trasha drusore dhe gjethe me shkëlqim dhe rritet lehtë.

Pra, me kujdesin e duhur, bima Jade (Crassula Ovata) mund të jetojë për dekada.

Me origjinë nga Afrika e Jugut, kjo bimë ruan ujë në gjethet, kërcellin dhe rrënjët e saj, kështu që nuk ka nevojë të ujitet shpesh. Kjo është një tjetër arsye pse është një bimë e shkëlqyer shtëpie për t’u mbajtur.

Kjo bimë e ambientit të brendshëm rritet ngadalë, kështu që madhësia që blini është po ajo që do të keni për vite me radhë. Gjithashtu, nuk duhet ta rimbillni shpesh, por çdo tre deri në katër vjet, transmeton Telegrafi.

Meqenëse është me prejardhje nga zonat tropikale afrikane, ato e duan dritën. Prandaj, është më mirë t’i vendosni në te dritarja me pamje nga lindja, perëndimi ose jugu për të paktën katër orë.

Sigurohuni që ta rrotulloni bimën tuaj herë pas here për ta mbajtur atë të zhvillohet dhe të rritet në mënyrë të barabartë.

Është mirë që kjo bimë të ujitet çdo 10 ditë ose një herë në dy javë.

Jade rrallë lulëzon në ambiente të mbyllura, por kur lulëzon, ju do të shijoni lulet e vogla të bardha rozë me një aromë të ëmbël.

Jade lulëzon në përgjigje të netëve të gjata, kështu që nëse doni të inkurajoni lulëzimin, mbajeni bimën në një vend të freskët dhe të errët, duke filluar nga vjeshta. /Telegrafi/