LAJMI I FUNDIT:

Bie aktiviteti i fabrikave në Eurozonë

Bie aktiviteti i fabrikave në Eurozonë
Eurozone

Aktiviteti i fabrikave në Eurozonë është ngadalësuar në nivelin në të ulët në 18 muaj, duke rënë për të 6-in muaj radhazi, prej shqetësimeve mbi barrierat tregtare. Indeksi PMI që formulohet nëpërmjet mijërave sondazhesh drejt sektorit privat, ra në nivelin më të ulët në 1 vit e gjysmë në 54.9 pikë, megjithatë është ende sipër 50 pikëve, që ndaj tkurrjen nga ekspansioni.

Reklama

“Manifaktura në Eurozonë tregoi performancën më të dobët në 1 vit e gjysmë gjatë Qershorit. Sondazhi zbuloi shqetësime nga kompanitë të lidhura me ndikimin e tarifave dhe luftës tregtare, gjë që tregon se këto po përgatiten për humbje të mundshme dhe kanë ndaluar planet e investimeve”, deklaron një kompani që realizoi sondazhin.

Megjithatë, pavarësisht shqetësimeve mbi luftën tregtare dhe perspektivës për inflacionin, Banka Qendrore Europiane pritet të përfundojë programin e blerjes së aktiveve deri në fund të këtij viti./Telegrafi/