Britaniku i famshëm ka shpjeguar se si ta bëni më të butë qepën dhe ta eliminoni intensitetin e saj, por që ende do t’u japë gjellëve aromë të këndshme, pa hidhësi dhe aroma të pakëndshme

– Gjithmonë e laj qepën e grirë para zierjes. Kështu do të bëhet më e butë, ndërkaq lagështia nga larja i shton ëmbëlsi të veçantë gjatë zierjes – ka shkruar Jamie Oliver, ndërkaq këtë truk e ka aplikuar derisa ka qenë duke gatuar pastë me mish toni, transmeton Telegrafi.

Jamie ka zbuluar që këtë truk e ka mësuar nga kolegia italiane Nonna Rosanna, dhe që vërtet jep rezultate të shkëlqyeshme, ndërkaq është edhe aq e thjeshtë.

View this post on Instagram

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver) on Aug 23, 2020 at 12:31pm PDT

Aroma e ashpër dhe shija e hidhur janë rezultat i bashkimeve sulfurike dhe tiouslfinateve në qepë, të cilat shfaqen sapo ta grini qepën.

Pra, kur ta grini qepën, ajo aktivizon sistemin e vet mbrojtës të bazuar në sulfur, i cili refuzon insektet dhe kafshët e tjera derisa i hanë.

Pikërisht për këtë – larja e qepës së grirë është teknikë e shkëlqyeshme e cila specialitetet do t’i bëjë më të shijshme. /Telegrafi/