Përktheu nga anglishtja: Agron Shala

Kënga “Je crois entendre encore”, pjesë nga opera me tri akte “Les pecheurs de perles” (Peshkatarët e margaritarëve, 1863), e kompozitorit Georges Bizet, sipas libretit të shkruar nga Eugene Cormon dhe Michel Carre.

Fshehur nën kurorë palmash
më bëhet se ende e dëgjoj
zërin e saj kumbues e të butë
si një pëllumbeshë tek këndon

Oh natë magjepsëse
dalldi e pakufi
oh i bukuri kujtim
ëndërr e ëmbël, i çmenduri ngazëllim

Nën dritën e yjeve
më bëhet se ende e shoh
në puhinë e vakët të natës
velat si fillon t’i shtrojë

Oh natë magjepsëse
dalldi e pakufi
oh i bukuri kujtim
ëndërr e ëmbël, i çmenduri ngazëllim