Kryeministri Rama tha se kreu i opozitës duhet t’i bëjë propozimet në një tryezë, por Basha i është përgjigjur këtyre deklaratave duke deklaruar se kjo kohë nuk duhet përdorur për axhenda politike.

Në një postim në Facebook, Basha shkruan se opozita ka “vullnetin për të ndarë idetë dhe planet tona me këdo që ka dëshirë të dëgjojë.”

Ai bën thirrje që  energjia dhe vëmendja të fokusohen tek ata që kanë nevojë për ndihmë dhe most ë shfrytëzohet situate për axhendën politike.