Oda e Avokatëve të Kosovës dhe Dhoma Kombëtare e Avokatisë së Shqipërisë, kanë nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi për krijimin e Unionit të Avokatëve Shqipfolës, ku bën pjesë edhe rrjeti i avokatëve në diasporë.

Nnënshkrimi i marrëveshjes u bë në shënimin e Ditës së avokaturës në Kosovë, ku dhanë betimin edhe 30 avokatë të rinj.

Kryetari i Odës Avokatëve të Kosovës, Osman Havolli tha se Kosova edhe pse si shtet i vogël ka një avokaturë jo të madhe por ka rini të shkëlqyer .

“Ne kemi trasu një rrugë të gjatë jo edhe të lehtë për mos me thënë të mundimshme ngase avokatia shqiptare ka kaluar shumë sfida të cilat kanë qenë si pasojë e rrjedhimeve dhe zhvillimeve politike në ish-Jugosllavi. Sot ndjehem të jetë i lumtur dhe krenar që iu shoh këtu në veçanti mysafirët nga vendet evropiane dhe miqtë tjerë që janë këtu prezent nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës që në vazhdimësi e kanë përkrah misionin e Kosovës dhe për këtë neve na bënë sot që të jemi krenar dhe të ecim tutje më parë… Mendoj që  zemrën Kosova do ta ketë të hapur, zemra është e hapur për miqtë vendorë dhe ndërkombëtarë dhe për miqtë e avokatisë të gjitha vendeve të botës të cilët janë prezent këtu”, u shpreh ai.

Reklama
Reklama

I pranishëm në Ditën e Avokatisë së Kosovës ishte edhe ministri në detyrë i Diasporës, Valon Murati, i cili tha  se po punojnë që avokatët nga diaspora dhe avokatët nga të gjitha viset të jenë pjesë përbërëse e punës dhe e aktiviteteve.

“Sot fillon një bashkëpunim i cili besoj që fuqishëm avokatët nga diaspora do të kenë rolin e tyre të nënshkruhet Unioni i Avokatëve shqiptarë nga Kosova dhe Shqipëria por pjesë e kësaj marrëveshje do të jenë edhe rrjetet e avokatëve të diasporës… Sigurisht që Ministria e Diasporës të ardhmen do të shprehë përkushtimin e saj që të fuqizojë këto rrjete në mënyrë që të jenë partnerë shumë serioz në punën e përbashkët me Odën e Avokatëve të Kosovës dhe me Odën e Avokatëve të Shqipërisë”, tha ai.

Reklama
Reklama

Ndryshe, në Kosovë janë 771 avokatët aktivë./kp/