Aurid është detyruar të tërheqë më shumë se 150,000 njësi të A3, si dhe S3 dhe RS3 sportive.

Këta janë shembuj në tregun amerikan dhe arsyeja e tërheqjes është mundësia e mos aktivizimit të jastëkut të pasagjerit.

Tërheqja përfshin 113,164 kopje të modelit A3 të prodhuara nga viti 2015 në 2020, 9,573 kopje të versionit e-tron (2016-2018), 15,532 kopje të S3 (2015-2020) dhe 4,147 kopje të RS3 (2017-2020), transmeton Telegrafi.

Sipas prodhuesit, sistemi i zbulimit të pasagjerëve para (PODS) mund të çaktivizojë jastëkun e ajrit edhe kur vendi është i zënë.

Interesante, për shkak të të njëjtit problem Audi kishte tërheqjen e modelit A3, dhe më pas problemi ishte në kontaktin nën sediljen e cila mund të kishte rezultuar në një mosfunksionim të sistemit PODS dhe çaktivizimin e jastëkut të pasagjerit përpara.

Aktualisht është duke u zhvilluar një hetim dhe ai shpreson të gjejë një zgjidhje për problemin deri më 21 maj, kur zyrtarisht fillon tërheqja. /Telegrafi/