Kufjet e Windows Asus Windows VR më në fund janë prezantuar sot, duke ndjekur nga Headsets Mixed Reality, të publikuara më parë, të cilat filluan vitin e kaluar nga lojtarët Acer, Dell, HP dhe Lenovo.

Kufjet e reja të Asus Windows VR kushtojnë 430 dollarë dhe vijnë me një dizajn të ngjashëm me pajisjet e lartpërmendura të zbuluara dhe nisur vitin e kaluar. Specifikat e kufjeve Asus HC102 Windows VR përfshijnë një rezolucion prej 3K ose 2880 x 1440 pikselë, (1,440 × 1,440 për sy), një pamje të gjerë prej 95 shkallë dhe një normë rifreskimi prej 90 Hz.

Ndryshe nga pajisjet e tjera VR në treg, këto nga Asus – Mixed Reality Headset HC102 nuk kanë nevojë për sensorë të jashtëm, duke e bërë atë me sa duket paksa më e lehtë për tu instaluar. Pajisja vjen me dy kamera të gjurmimit të drejtpërdrejtë që ofrojnë gjashtë shkallë lirie (6DoF), duke ofruar një pamje të brendshme që mundëson aplikim për realitetin virtual dhe mundësi për të projektuar imazhe digjitale mbi mjedisin tuaj të jetës reale.

Kufjet e Asus VR janë gjithashtu të pajisura me sensorë të shumtë në formën e një gjiroskopi, akcelerometri dhe magnetometrin për të përcaktuar orientimin e përdoruesit dhe për të sinkronizuar botët virtuale dhe fizike për realitetin e shtuar dhe aplikacionet e realitetit virtual.

Asus gjithashtu shpjegon se kufjet VR mbështesin më shumë se 20,000 aplikacione të Windows dhe më shumë se 2,000 tituj të Steam VR që në lansim, ndërsa të njëjtat ofrojnë mundësinë për të shikuar video dhe filma 360 shkallë.

Për më shumë informacion hidhuni në faqen zyrtare të Asus-it ku Asus Headset Mixed Reality HC102 tani është në dispozicion për tu blerë me çmim prej 430 dollarësh.