Më 11 qershor të vitit 2014, ka ndërruar jetë aktivisti i Lëvizjes Vetëvendosje, Arbënor Dehari, që është vëllai Astritit që ndërroi sot jetë në Burgun e Prizrenit.

Të gjitha lajmet rreth Astrit Deharit dhe vdekjes së tij tragjike Të gjitha lajmet rreth Astrit Deharit dhe vdekjes së tij tragjike

“Arbënori rrjedh nga një familje patriotike me prejardhje nga Kumanova. Ai ishte aktivist i devotshëm i Lëvizjes Vetëvendosje, që nga vitet e para të formimit të saj, duke marrë pjesë në shumë aktivitete, aksione, protesta dhe demonstrata. Ka qenë i ngarkuar me detyra konkrete dhe përgjegjësi brenda Lëvizjes, duke qenë me vite anëtar i Sekretariatit Për Media dhe Komunikim të Lëvizjes Vetëvendosje”, thuhet në komunikatën për shtyp të VV-së. Prej vitit 2012, i ndjeri ka qenë sekretar organizativ i Qendrës së Lëvizjes Vetëvendosje në Prishtinë, duke qenë ndër aktivistët kryesorë dhe më meritorë në fushatën e LVV-së, si në zgjedhjet lokale ashtu edhe në ato të përgjithshme”, thuhet në kumtesën e atëhershme të VV-së.

Reklama
Reklama

Arbënor Dehari humbi jetën tragjikisht duke rënë nga kati i gjashtë i banesës ku jetonte. Ai ishte aktivist i Vetëvendosjes që nga formimi i saj, si anëtar i Sekretariatit për Media dhe Komunikim të Lëvizjes Vetëvendosje. /Telegrafi/