LAJMI I FUNDIT:

ASK publikon Indeksin e Çmimeve të Prodhimit për tremujorin e parë

ASK publikon Indeksin e Çmimeve të Prodhimit për tremujorin e parë

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar Indeksin e Çmimeve të Prodhimit (IÇP) për tremujorin e parë (TM1) 2023.

Reklama

Indeksi i tërësishëm i çmimeve të prodhimit në Kosovë u ngrit për 3.2% ndërmjet TM1 2023 dhe TM4 2022.

Ngritje më të mëdha sipas degëve të veprimtarive ekonomike vërehen te: nxjerrja e xehes së metalit (15.0%); prodhimi i letrës dhe produkteve prej letrës (11.6%); përpunimi i produkteve ushqimore (7.9%); prodhimi i makinerisë dhe pajisjeve p.k.t (7.1%); prodhimi i pijeve (6.8%); prodhimi produkteve kimike (6.0%); prodhimi i mjeteve motorike të (transportit), rimorkiove dhe gjysmë rimorkiove (4.6%); grumbullimi, trajtimi dhe furnizimi me ujë (4.6%); prodhimi i produkteve minerale jo metalike (4.2%); prodhimi i produkteve të gomës dhe të plastikës (3.3%); xeheroret dhe guroret e tjera (3.2%); prodhimi i pajisjeve elektrike (2.4%); prodhimi i drurit dhe i produkteve të drurit dhe të tapës, përveç mobilieve: prodhimi i artikujve nga kashta dhe materialeve të gërshetuara – thurëse (1.8%); prodhimi i mobilieve (0.8%); dhe energjia elektrike, gazi, avulli dhe furnizimi me ajër të kondicionuar (0.6%).

ASK njofton se, ngritja u neutralizua nga rënia e çmimeve te: prodhimi i produkteve të fabrikuara metalike, përveç makinerisë dhe pajisjeve (-2.4%); prodhimi produkteve të lëkurës dhe produkteve prej lëkurës (-1.4%); dhe prodhimi i metaleve (-0.7%).

Ndërkaq, krahasuar TM1 2023 me TM1 2022, çmimet e prodhimit pësuan rënie në një mesatare prej (-0.1%).

Rënie më të mëdha sipas degëve të veprimtarive ekonomike vërehen te: energjia elektrike, gazi, avulli dhe furnizimi me ajër të kondicionuar (-14.8%); prodhimi i produkteve të fabrikuara metalike, përveç makinerisë dhe pajisjeve (-3.1%); prodhimi i metaleve (-2.5%); prodhimi i produkteve të lëkurës dhe produkteve prej lëkurës (-0.6%); dhe prodhimi i mobilieve (-0.3%).

Rënia u neutralizua nga ngritja e çmimeve te: prodhimi i letrës dhe produkteve prej letrës (24.5%); xeheroret dhe guroret e tjera (20.9%); prodhimi i pijeve (9.6%); prodhimi i produkteve kimike (9.6%); përpunimi i produkteve ushqimore (9.1%); nxjerrja e xehes së metalit (8.4%); prodhimi i produkteve minerale jo metalike (5.8%); prodhimi i makinerisë dhe pajisjeve p.k.t (5.8%); prodhimi i produkteve të gomës dhe të plastikës (5.1%); prodhimi i drurit dhe i produkteve të drurit dhe të tapës, përveç mobilieve: prodhimi i artikujve nga kashta dhe materialeve të gërshetuara – thurëse (4.6%); grumbullimi, trajtimi dhe furnizimi me ujë (4.6%); prodhimi i mjeteve motorike të (transportit), rimorkiove dhe gjysmë rimorkiove (2.7%); dhe prodhimi i pajisjeve elektrike (1.2%).

Për më shumë informata lidhur me Indeksin e Çmimeve të Prodhimit (IÇP) për TM1 2023, vizitoni: http://ask.rks-gov.net/sq/agjencia-e-statistikave-te-kosoves/ekonomi/çmimet. /Telegrafi/

Në trend Ekonomi

Më shumë
Mustafa i PDK-së i reagon Muratit: 29,509 persona që nuk po figurojnë si të papunësuar, e as si të punësuar i janë bashkëngjitur karvanit të migrimit

Mustafa i PDK-së i reagon Muratit: 29,509 persona që nuk po figurojnë si të papunësuar, e as si të punësuar i janë bashkëngjitur karvanit të migrimit

Ekonomi
Revolucionar në turizëm dhe arkitetur- Hoteli Epidamn White Sensation, Golem

Revolucionar në turizëm dhe arkitetur- Hoteli Epidamn White Sensation, Golem

Epidamn
Telegrafi Jobs - mundësi të shumta pune në Kosovë - APLIKO TANI!

Telegrafi Jobs - mundësi të shumta pune në Kosovë - APLIKO TANI!

Telegrafi Jobs
Prishtina Real Estate Expo 2023 - Panairi i parë ndërkombëtar për pasuri të paluajtshme

Prishtina Real Estate Expo 2023 - Panairi i parë ndërkombëtar për pasuri të paluajtshme

Prishtina Real Estate EXPO

"Nuk ka ndodhur asnjëherë në historinë e shtetit”, Murati: Për 30 muaj, mbi 32 mijë të rinj që kanë filluar punë në Kosovë

Ekonomi
Masat efiçiente në mbi 1 mijë shtëpi - çfarë duhet të dini për disbursimin

Masat efiçiente në mbi 1 mijë shtëpi - çfarë duhet të dini për disbursimin

Ekonomi
Kalo në kategori