Lainey Molnar është një artiste që po bën miliona gra të ndjehen të para dhe të dëgjuara përmes vizatimeve të saj.

“Kam filluar të krijoj vizatime komike si një hobi gjatë karantinës së parë të COVID-19 për të më ndihmuar të përpunoj përvojat e mia si grua në botë. Kjo është arsyeja pse e përdor shpesh personazhin tim”, tha ajo për BuzzFeed.

Ilustrimi i mëposhtëm është i preferuari i Lainey. Ajo tregon atë dhe nënën e saj në të njëjtën moshë. “Unë jam e bekuar me një familje shumë mbështetëse që kurrë nuk e kundërshtoi statusin tim, por gjithashtu nuk u ndjeva kurrë e kuptuar dhe u drejtova në një drejtim më tradicional nga shqetësimi shumë herë gjatë jetës sime”, tha ajo.

View this post on Instagram

A post shared by LAINEY (@lainey.molnar)

“Tani jam 33-vjeçare, ende beqare, ende nuk mendoj të kem fëmijë, nuk kam diplomë, nuk mund të drejtoj makinë, jam e vetëpunësuar duke kërcyer në koncerte gjatë gjithë jetës sime, kam 57 tatuazhe. Unë jetoj jashtë valixheve dhe blej rregullisht bileta avioni me një drejtim në mënyrë spontane. Refuzoj të ndihem sikur këto vendime të jetës janë më të këqija se të kujtdo tjetër”.

Vizatimet komike që mund të kuptohen shumë mirë nga kushdo që ka rënë ndonjëherë në dashuri Vizatimet komike që mund të kuptohen shumë mirë nga kushdo që ka rënë ndonjëherë në dashuri

Pasi Instagrami i Lainey u bë viral, ajo filloi të mësonte se gratë nga e gjithë bota, me të gjitha prejardhjet e ndryshme, kalojnë të njëjtat gjëra.

View this post on Instagram

A post shared by LAINEY (@lainey.molnar)


“Nga India në Nigeri përmes Kanadasë dhe Francës, këto janë përvoja të përbashkëta që na lidhin të gjithëve në një motërzim të madh e të padukshëm. Kështu që tani është puna ime me kohë të plotë t’i shtoj vizionin, ngjyrën dhe një formë kësaj motre”, tha Lainey.

Vizatime komike të periudhës së menstruacioneve që do t’i kuptoni mjaft mirë Vizatime komike të periudhës së menstruacioneve që do t’i kuptoni mjaft mirë

Qëllimi i vizatimeve të Lainey është të nderojnë zgjedhjet e jetës personale. “Unë gjithashtu dua të festoj lloj-llojshmërinë në të gjitha mënyrat – trupin, pamjen, personalitetin, racën, kulturën, preferencat, hobi, etj – në vend që t’i etiketoj gjërat si të drejta ose të gabuara për shkak të kufizimit të pritjeve dhe stigmave shoqërore”.

View this post on Instagram

A post shared by LAINEY (@lainey.molnar)


Lainey dëshiron që vizatimet e saj të sjellin biseda më të thella, si shëndeti mendor, fertiliteti, trauma e brezave dhe më shumë.

Më poshtë ua sjellim disa vizatime të tjera komike të artistes: