Siç pritej, formacioni iPhone 11 u lansua ​​këtë vit pa aftësi 5G. 

Thashethemet thonë se iPhone i parë 5G do të lansohet vitin e ardhshëm dhe sipas një raporti të fundit, Apple ka një afat kohor agresiv sa i përket standardit të rrjetit të gjeneratës tjetër.

Falë marrëveshjes së furnizuesit Qualcomm dhe Apple, pasi të zgjidhin mosmarrëveshjen e tyre, iPhone 2020 do të shfaqë modemet 5G të bëra nga Qualcomm. 

Kjo do të jetë e mundur të ndodhë edhe në vitin 2021, por deri në vitin 2022, Apple po planifikon të kalojë plotësisht në rrjetin 5G.

Trancizioni do të jetë i mundur për shkak të blerjes së shumicës së biznesit të modemit inteligjent të Intel nga Apple. 

Raporti sugjeron që një afat deri në 2023 do të ishte më real, pasi Apple kurrë nuk ka prodhuar modemin e vet. 

Shumica e njerëzve të përfshirë në projekt, sipas burimit të paemërtuar, “mund të mos e kuptojnë plotësisht se sa zgjat procesi”. /Telegrafi/