Senatori Michael Bennett kërkoi që Apple dhe Google të fshijnë “menjëherë” TikTok-un nga dyqanet e tyre të aplikacioneve në një letër drejtuar shefave ekzekutivë të kompanive, Tim Cook dhe Sundar Pichai të enjten.

Përpjekja e Bennet për të kufizuar shkarkimet e aplikacionit është vetëm e fundit në një seri veprimesh në rritje të Kongresit për të ndaluar aplikacionin e luftuar në pronësi kineze, transmeton Telegrafi.

Që nga janari, republikanët dhe demokratët kanë kërkuar që kolegët e tyre ose zyrtarët e administratës së presidentit amerikan Joe Biden të vendosin shpejt kufizime më të rrepta për mbledhjen e të dhënave ose një ndalim mbarëkombëtar për aplikacionin, duke përmendur rreziqet e tij të mundshme për sigurinë kombëtare të SHBA-së.

Reklama

“Ndikimi i madh dhe mbledhja agresive e të dhënave të TikTok përbëjnë një kërcënim specifik për sigurinë kombëtare të SHBA-së për shkak të detyrimeve të kompanisë së saj mëmë sipas ligjit kinez”, shkroi Bennet.

Reklama

“Duke pasur parasysh këto shqetësime të rënda dhe në rritje, unë kërkoj që ta fshini menjëherë TikTok-un nga dyqanet tuaja të aplikacioneve përkatëse”. /Telegrafi/