LAJMI I FUNDIT:

AP: Rritet kërkesa për shërbimet e pakove në Maqedoni

AP: Rritet kërkesa për shërbimet e pakove në Maqedoni

Në tregun e shërbimeve postare në shtet në vitin 2021 është vërejtur vazhdimësi në rritjen e vëllimit të pakove. Vëllimi i pakove është 4.832.940, të cilat përbëjnë 12,8 për qind të vëllimit të përgjithshëm të tregut postar, më së shumti deri më tani, tregojnë të dhënat e Agjencisë për posta (AP).

Reklama

Sipas AP-së, rritja e numrit të pakove është në korelacion me ndalesën ndryshim të shprehive konsumatore për shkak të pandemisë, ku numër gjithnjë e më i madh i konsumatorëve e shfrytëzojnë tregtinë elektronike, me ç’rast dërgesën e mallrave të blera më shpesh e sigurojnë ofruesit e shërbimeve postare. Në të ardhmen pritet edhe rritje e mëtutjeshme e kërkesës së këtyre shërbimeve.

Vëllimi i pakove tek ofruesit e shërbimeve postare në tregun e lirë, në vitin 2021 shënon 38,7 për qind rritje në raport me vitin 2020.

Nga vëllimi i përgjithshëm i dërgesave postare ofruesve të shërbimeve postare në tregun e lirël postar, 66,7 për qind është realizuar nga shërbimi postar – pako.

Në vitin 2021 vërehet rritje e vëllimit të pakove tek ofruesit e shërbimit universal SHA “Posta e Maqedonisë së Veriut” në raport me vitin 2020 dhe atë për 43 për qind. Rritja të vëllimit të pakove, siç informon AP, është në hap me trendet dhe kërkesën gjithnjë e më të madhe të shërbimeve onlajn. Duke pasur parasysh se SHA “Pota e Maqedonisë së Veriut” pati rënie të këtyre shërbimeve me vite prapa, kjo rritje do të thotë se ofruesi i shërbimit universal është gjithnjë më shumë i kahëzuar drejt shërbimeve të reja në pajtim me kërkesën e tregut.

Nga vëllimi i përgjithshëm i dërgesave postare ofruesit të shërbimit universal, 0.42 për qind është realizuar nga shërbimi postar-pako.

Në përgjithësi, ofruesit e shërbimeve postare në tregun e lirë kanë pjesëmarrje prej 97 për qind në shërbimin postar – pako, dhe me atë e kanë primatin në sigurimin e këtij shërbimi postar.

Në trend Lajme

Më shumë
Policia tregon çka gjeti brenda manastirit të Banjskës dhe përreth tij

Policia tregon çka gjeti brenda manastirit të Banjskës dhe përreth tij

Siguri
Deputeti gjerman i reagon Vuçiqit: Nuk duhet të shohim atë nëse viktimat janë shqiptarë apo serbë, por pse duhet të vriten

Deputeti gjerman i reagon Vuçiqit: Nuk duhet të shohim atë nëse viktimat janë shqiptarë apo serbë, por pse duhet të vriten

Lajme
Gjithçka nga beteja e së dielës në veri, ku mbeti i vrarë një polic i Kosovës  dhe tre sulmues serbë

Gjithçka nga beteja e së dielës në veri, ku mbeti i vrarë një polic i Kosovës dhe tre sulmues serbë

Lajme
Gjesti human i policëve të Kosovës, i ofrojnë ndihmë mjekësore serbit të plagosur në veri

Gjesti human i policëve të Kosovës, i ofrojnë ndihmë mjekësore serbit të plagosur në veri

Lajme
Kandiq: Vuçiq t’u bëjë thirrje serbëve t’i dorëzojnë armët

Kandiq: Vuçiq t’u bëjë thirrje serbëve t’i dorëzojnë armët

Lajme
Gjashtë serbët e arrestuar në Banjskë të Zveçanit, ndalohen për 48 orë

Gjashtë serbët e arrestuar në Banjskë të Zveçanit, ndalohen për 48 orë

Drejtësi
Kalo në kategori