LAJMI I FUNDIT:

Ankandi për triptikun e Baconit

Ankandi për triptikun e Baconit

Shtëpia e ankandeve Sotheby’s ka njoftuar daljen në shitje të një prej veprave kryesore të artit modern: Triptikun e Francis Baconit të vitit 1981, të frymëzuar nga “Oresteia” e Eskilit – një pikturë e madhe në vajë që pritet të arrijë vlerën e 60 milionë dollarëve. Vepra do të dalë në shitje më 13 maj.

Gjatë njoftimit, përgjegjësi për artin modern në Sotheby’s, Alex Branczik, e ka quajtur Baconin “tragjikun e madh të kohës së tij”, duke theksuar aftësinë e artistit për të mbërthyer subjektet ashtu që “fuqia e përhershme e Greqisë antike të arrijë në gjendjen e njeriut të shekullit XX”.


Baconi nuk ka studiuar artin, por konsiderohet si një nga artistët më të mëdhenj britanikë të pasluftës. Dalja në ankand e triptikut të tij është një tjetër moment me rëndësi në historinë e artit modern. /Telegrafi/

Në trend Kultura

Më shumë
Rotshildët në Butrint

Rotshildët në Butrint

Kulture
A është Bubulina shqiptare?

A është Bubulina shqiptare?

Kulture
Përdorimi i fjalëve të huaja dhe disa huazime të sotme në gjuhën shqipe

Përdorimi i fjalëve të huaja dhe disa huazime të sotme në gjuhën shqipe

Rikthimi nga harresa

Rikthimi nga harresa

Kulture
Karnavalet, origjina dhe domethënia

Karnavalet, origjina dhe domethënia

Thëniet e Faik Konicës, aktuale edhe sot

Thëniet e Faik Konicës, aktuale edhe sot

Kalo në kategori