Ai nuk iu nënshtrua presionit.

Një adoleshent kanadez i cili humbi ndërsa punonte me borë arriti të mbijetojë në një mënyrë të pabesueshme duke ndërtuar një shpellë bore dhe duke qëndruar në të derisa u zbulua.

“Ky i ri bëri gjithçka menjëherë pasi gjërat shkuan keq”, shkroi South Cariboo Search and Rescue, shërbimi jofitimprurës që përfundimisht gjeti 17-vjeçarin.

Fotot shoqëruese tregojnë gropën e borës me pamje mbresëlënëse të shpellës së improvizuar e ndërtuar mjaft mirë, transmeton Telegrafi.

Policia Mbretërore Kanadeze e zonës së parë kuptoi se diçka ishte e gabuar kur ata u njoftuan të shtunën në mbrëmje për një automjet me borë, sipas departamentit.

Në atë moment, disa automobilistë filluan kërkimin për adoleshentin e humbur ndërsa të tjerët lajmëruan SCSAR.

Disa orë më vonë, policia mori një mesazh nga SCSAR se ata kishin “lokalizuar të rinjtë në gjendje të mirë dhe po e transportonin atë jashtë malit”, sipas deklaratës së policisë.

SCSAR shkroi në Facebook se adoleshenti ishte “ndarë nga grupi i tij” dhe nuk mund ta gjente rrugën për të dalë.

“Kur anëtarët e ekipit tonë e gjetën atë, ai ishte në një strehë me ushqim dhe ujë. Ai na e bëri punën më të lehtë duke qëndruar në vend dhe duke pasur disa njohuri për të mbijetuar në zonat e dimrit”, shtuan ata. /Telegrafi/