Niantic, i cili është përpjekur të shtojë suksesin masiv të Pokemon Go me lojëra të tjera AR për celular, po pushon 8 për qind të fuqisë punëtore dhe ka anuluar katër projekte, transmeton Telegrafi.

“Kohët e fundit ne vendosëm të ndalojmë prodhimin në disa projekte dhe të zvogëlojmë fuqinë tonë punëtore me rreth tetë për qind për t’u fokusuar në prioritetet tona kryesore”, tha në një deklaratë zëvendës-presidenti i komunikimit i Niantic, Jonny Thaw.

“Ne u jemi mirënjohës për kontributin e atyre që largohen nga Niantic dhe po i mbështesim ata gjatë këtij tranzicioni të vështirë”.

“Kjo do të thotë që ne mund të fokusohemi në prioritetet tona më të rëndësishme, duke përfshirë Pokemon Go dhe një grup të përzgjedhur përvojash të reja, si dhe platformën Lightship. Ky fokus i shtuar, si dhe biznesi ynë kryesor i fortë, na vendos në një pozicion për të përballuar pasigurinë më të gjerë ekonomike me të cilën përballen shumë kompani dhe vazhdojnë të investojnë në të ardhmen e AR”.

Sipas Bloomberg, ndryshimet nënkuptojnë se Niantic po anulon Transformers: Heavy Metal, një lojë e krijuar në partneritet me krijuesin e Sleep No More, Punchdrunk, dhe dy tituj që njihen si Blue Sky dhe Snowball. Rreth 85 deri në 90 persona po pushohen nga puna. /Telegrafi/