LAJMI I FUNDIT:

Zhvendosja e hipopotamëve të Escobarit do të kushtojë 3.5 milionë dollarë

Zhvendosja e hipopotamëve të Escobarit do të kushtojë 3.5 milionë dollarë

Kolumbia ka thënë se një plan për të zhvendosur 70 hipopotam jashtë shtetit do të kushtojë 3.5 milionë dollarë.

Reklama

“Zoti i drogës” Pablo Escobar, i cili u qëllua për vdekje nga policia në vitin 1993, importoi ilegalisht kafshë ekzotike në vend, duke përfshirë një numër hipopotamësh, në vitet 1980.

Pas vdekjes së tij, hipopotamët enden të lirë dhe një popullsi në rritje, që besohet të jetë tufa më e madhe jashtë Afrikës, ka pushtuar fshatrat pranë fermës së tij të mëparshme.

Autoritetet shpresojnë të transferojnë disa nga hipopotamët në muajt e ardhshëm, me 10 të destinuar për në Meksikë dhe 60 në Indi. /Telegrafi/