A e dini se gratë që rriten pa babanë pranë vetes, rezultojnë të jenë më të forta dhe më inteligjente se gratë që e kanë figurën e babait përgjatë gjithë rritjes dhe jetës së tyre?

Ky është një studim shkencor i kryer në Universitetin e Harvardit.

Studiuesit e këtij universiteti kryen një studim ku zbuluan se gratë që rriten pa baba janë më të forta, më të zgjuara, të pavarura, të suksesshme dhe mund të rriten dhe piqen më shpejt se gratë e tjera. Sepse ato zakonisht luftojnë për atë që duan, për ëndrrat dhe qëllimet e tyre, pa qenë e nevojshme të kenë miratimin e dikujt tjetër.

Gratë e rritura pa baba janë më të mira sepse jetojnë vetëm në shtëpi, ato dinë të përballen më mirë me situatat e vështira, mund t’u japin vajzave të tyre një shembull të fortë të grave, ato janë një burim i shkëlqyer frymëzimi. Ata kanë një karakter të përgjegjshëm dhe të pjekur, ashtu si nënat e tyre që janë përgjegjëse, të forta, të pjekura, kurajoze, duke i rritur ato vetë.

Shembulli i nënës është thelbësor për vajzat dhe personalitetin e tyre.

Nëse nëna është e pavarur, ajo është e sigurt për veten, duke kërkuar mënyra për të gjetur zgjidhje perfekte për gjithçka, ndaj edhe vajza e saj me siguri që do të jetë e tillë.

Ka gra për të cilat mungesa e babait mund të jetë më pak e favorshme, por gjithçka varet nga ndikimi i nënës në jetën e fëmijëve të saj.

Ekspertët tregojnë se të gjithë prindërit duhet të edukojnë fëmijët e tyre për pavarësinë, kështu që ato do të jenë në gjendje të përballen me jetën, të jenë të suksesshëm në jetën profesionale dhe personale dhe të bëhen ata që vërtetë dëshirojnë të jenë kur të rriten.

Mungesa e babait mund të jetë e vështirë për çdo fëmijë, por ka nëna që bëjnë gjithçka që të rrisin djem dhe vajza në një mënyrë absolutisht të qetë, duke hedhur themelet për të ardhmen e tyre. /Telegrafi/