Shefi i policisë naziste në Vjenë spiunoi për Gjermaninë Perëndimore.

Një gjeneral nazist i SS përgjegjës për deportimin e dhjetëra mijëra hebrenjve në kampe vdekjeje punoi për inteligjencën e Gjermanisë Perëndimore pas Luftës së Dytë Botërore, i mbrojtur nga ndjekja penale.

Franz Josef Huberit u zbulua nga shërbimi gjerman i spiunimit BND, në arkivat e parë nga transmetuesi publik gjerman ARD.

Huber drejtoi Gestapo në Vjenë, Selia e dytë më e madhe e nazistëve dhe policisë sekrete pas Berlinit.

Ushtria amerikane dinte për krimet e nazistit, raporton televizioni publik britanik, bbc.

Huber mori drejtimin e Gestapos në Vjenë menjëherë pasi Adolf Hitleri aneksoi Austrinë në mars të 1938 dhe e mbajti deri në fund të vitit 1944. /Telegrafi/