Zakonet e të gjithëve për tualetin janë të ndryshme, por një ekspert ka paralajmëruar se ekziston një për të cilin njerëzit duhet të jenë të vetëdijshëm.

Mijëra meshkuj preken çdo vit nga kanceri i prostatës dhe është një kancer që zhvillohet ngadalë. Për shumë njerëz që kanë kancer të prostatës, simptomat nuk do të shfaqen për shumë vite.

Një mjek tani ka paralajmëruar burrat që të jenë të vetëdijshëm për një simptomë që mund të nënkuptojë se ju keni kancerin vrasës. Dr Jiri Kubes, drejtor mjekësor i objektit të kancerit Qendra e Terapisë Proton tha se njerëzit duhet të edukohen për shenjat.

Reklama

Ai tha: “Nëse rregullisht e gjeni veten duke u zgjuar vonë natën me një nevojë të papritur për të vizituar tualetin, kjo mund të tregojë se diçka nuk është në rregull me prostatën tuaj.  Një tjetër simptomë që shohim shpesh te pacientët tanë është vështirësia në fillimin e urinimit ose rrjedhja e dobët, si dhe gjaku në urinë ose në spermë”.

Reklama

“Lajmi i mirë është se kanceri i prostatës shpesh mund të trajtohet nëse zbulohet mjaft herët, kështu që është jetike që burrat të dinë se çfarë duhet të kenë kujdes. Mund të godasë në çdo moshë, por meshkujt mbi moshën 50 vjeç duhet të monitorojnë me shumë kujdes shëndetin e prostatës së tyre”.

Reklama

Mos e injoroni

Simptomat e tualetit nuk duhet të injorohen kurrë dhe në disa raste, ato nuk do të nënkuptojnë se keni kancer të prostatës. Simptomat e kancerit të prostatës mund të jenë gjithashtu për shkak të zmadhimit të prostatës – e cila zakonisht nuk është një rrezik serioz për shëndetin tuaj.

Rreziku i kancerit të prostatës nuk është më i madh për meshkujt me prostatë të zmadhuar sesa për meshkujt pa prostatë të zmadhuar, thotë NHS. Por kur bëhet fjalë për kancerin, ka simptoma të tjera të tualetit që duhet të keni parasysh. /Telegrafi/

Reklama