Sipas kryetarit të Kuvendit të Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi ende nuk janë krijuar parakushte për legalizimin dhe përdorimin e marihuanës.

“Mendoj se nuk janë krijuar parakushte te qytetarët tanë sa i përket kësaj çështje dhe po ashtu nuk janë krijuar parakushte për legalizimin e përgjithshëm për përdorim rekreativ”, tha Xhaferi për TV21, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Ai theksoi se se nëse BDI bllokon ligjin s’do të thotë se do të bie edhe Qeveriaa, por siç tha ai, ka instrumente në Kuvend.

Zaev: Nuk është e drejtë që dikush të shkojë në burg nëse përdor gjysmë gram kanabis Zaev: Nuk është e drejtë që dikush të shkojë në burg nëse përdor gjysmë gram kanabis

Ndryshe, kryeministri Zaev gjatë ditës së djeshme tha se nuk është mirë që për gjysmë grami marihuanë dikush të burgoset dhe se duhet të legalizohet marihuana për përdorim./Telegrafi/