Nuk dihet ende se kur do të dalë në prodhim Wiesmann Project Thunderball, por duhet të ndodhë së shpejti pasi të merren porositë.

Roadster elektrike Project Thunderball bazohet në një platformë unike, Wiesmann e zhvendosi kabinën sa më shumë që të ishte e mundur për të ruajtur formën klasike.

Kjo ishte një detyrë shumë e vështirë për shkak të lëvizjes elektrike, pasi dy motorët elektrikë janë të vendosur menjëherë pas kabinës dhe drejtojnë rrotat e pasme. Bateria në formë T është e pozicionuar për të ulur qendrën e gravitetit të veturës, duke zënë tunelin qendror dhe duke u shtrirë në rrotat e përparme.

Reklama

Bëhet fjalë për një bateri me kapacitet 92 kWh, nga të cilat mund të përdoren 83 kWh dhe pritet të mundësojë një distancë deri në 500 kilometra. Wiesmann zgjodhi një përzierje uji dhe glikoli për ftohje dhe sistemi i menaxhimit të baterisë lejon inxhinierët ta rregullojnë dhe optimizojnë atë për të gjitha kushtet e drejtimit. Bëhet fjalë për teknologjinë 800 volt që mundëson karikim të shpejtë 300 kW. Wiesmann nuk tha se sa kohë duhet për të ngarkuar baterinë 500 kg litium-jon NMC. Nga rruga, trupi është bërë nga fibra karboni dhe vetura peshon gjithsej 1700 kg.

Reklama

Motorët elektrikë të përmendur japin 680 kuaj/fuqi dhe 1100 Nm çift rrotullues në rrotat e pasme. Makina përshpejton nga 0 në 100 km/h për 2,9 sekonda dhe shoferët mund të zgjedhin midis pesë cilësimeve të frenimit rigjenerues të zgjedhur nga timoni.

Reklama

Prodhimi do të bëhet në objektin e Wiesmann’s Gecko në Gjermani. Nuk dihet ende se kur do të nisin shitjet, por rezervimet janë hapur që në shtator. Tre të katërtat e sloteve të prodhimit në vitin e parë janë më të zëna. Versioni i prodhimit të Project Thunderball, i cili është vetëm një emër i koduar, do të ketë një çmim fillestar prej 300 mijë euro. /Telegrafi/