Ministri serb i Mbrojtjes, Aleksandar Vulin, konfirmoi sot se Qeveria e Republikës së Serbisë nuk ka miratuar kërkesën e zëvendëskryeministrit dhe ministrit të Jashtëm të Kosovës, Behgjet Pacolli, që ta vizitojë Novi Pazarin.

“Çdo përpjekje e tij për të ardhure [në Novi Pazar] do të ishte ilegale dhe dihet se si veprohet me ata që përpiqen ilegalisht të hyjnë në territorin e një vendi të njohur ndërkombëtarisht dhe sovran siç është Serbia”, tha Vulin.

Vulin, siç raportojnë mediat serbe, ka kërkuar që të mos bëhet një paralele me veprimin e autoriteteve të Prishtinës.

Konfirmon MPJ: Beogradi nuk lejon vizitën e zv.kryeministrit Pacolli në Novi Pazar Konfirmon MPJ: Beogradi nuk lejon vizitën e zv.kryeministrit Pacolli në Novi Pazar

“Mos të harrojmë,  ne jemi një shtet i njohur ndërkombëtarisht, kurse ‘Kosova dhe Metohia’ është territor nën administrimin e përkohshëm të Kombeve të Bashkuara në pajtim me Rezolutën 1244. Pacolli si ministër i Jashtëm nuk mund të vijë në territorin e Republikës së Serbisë, për arsyen e thjeshtë se as Rezoluta 1244, as me dokumentet përkatëse të UNMIK-ut, nuk parashikohet që të ketë ndonjë Ministër të Jashtëm”,  tha Vulin, përcjell Telegrafi.

MPJ nuk është informuar se Beogradi ia ka ndaluar Pacollit vizitën në Novi Pazar MPJ nuk është informuar se Beogradi ia ka ndaluar Pacollit vizitën në Novi Pazar

Pacollin, në cilësinë e ministrit të Punëve të Jashtme, e ka ftuar për vizitë në Novi Pazar, Sulejman Uglanin, President i Këshillit Kombëtar të Boshnjakëve.

Kryeministrja serbe Ana Brnabiq ka paralajmëruar liderët e Këshillit Kombëtar të Boshnjakëve që të respektojnë ligjet e shtetit të tyre, mbi të gjitha Ligjin për Këshillat e Pakicave Kombëtare, i cili ua ndalon anëtarëve të Këshillit që të angazhohen në politikë.

Mediat serbe: Pacollit nuk i lejohet ta vizitojë Novi Pazarin Mediat serbe: Pacollit nuk i lejohet ta vizitojë Novi Pazarin

Sipas informatave të Tanjugut, Këshilli Kombëtar i Boshnjakëve kishte planifikuar një pritje zyrtare në lokalet e saj, për të vazhduar me një tribunë në ndërtesën e Kuvendit Komunal të Novi Pazarit, në të cilën duhet të merrte pjesë Pacolli. /Telegrafi/