Sulltani osman, Abdyl Hamiti i II-të (periudha e sundimit, 1876-1909), mbretëroi mbi një perandori (përfshirë Shqipërinë, Kosovën dhe Maqedoninë) e cila po shkonte drejt shpërbërjes.

Në fund të sundimit të tij, sulltani u bë paranojak. Nuk udhëtoi më dhe rrallë shfaqej në publik.

Për t’u informuar për gjendjen e perandorisë, kishte një rrjet spiunësh, por edhe fotografë të cilët bënin foto të shtetit të tij shumëkombësh.

Kur në vitin 1909 u detyrua të jepte dorëheqjen, koleksioni i tij fotografik ngeli në Jildiz-Saraj, derisa u transferua në Bibliotekën e Universitetit të Stambollit. Aty mbeti për vite i paprekur. Ky koleksion u bë i qasshëm për publikun, fal studiuesit Robert Elsie. /Telegrafi/

NJËZETEDY PAMJE NGA SHKUPI SHQIPTARAbdulh01

Abdulh02

Abdulh03

Abdulh04

Abdulh06

Abdulh07

Abdulh08

Abdulh09

Abdulh10

Abdulh11

Abdulh28

Abdulh29

Abdulh30

Abdulh31

Abdulh32

Abdulh33

Abdulh34

Abdulh35

Abdulh36

Abdulh37

Abdulh38

Abdulh39

KAÇANIKUAbdulh12

FERIZAJAbdulh13

DY PAMJE NGA PRISHTINAAbdulh14

Abdulh23

PESË PAMJE NGA SHKODRAAbdulh15

Abdulh16

Abdulh17

Abdulh18

Abdulh21

DY PAMJE BGA ULQINIAbdulh19

Abdulh20

MITROVICAAbdulh22

MAZGITIAbdulh24

TRI PAMJE NGA MANASTIRIAbdulh25

Abdulh26

Abdulh27