Duke shtuar vitaminë B3 në ujë, ju mund ta përmirësoni shëndetin e syve dhe ta parandaloni shfaqjen e glaukomës, thonë shkencëtarët.

Në testimet e kryera në minj, është zbuluar se sytë e tyre kishin qenë më të shëndetshëm kur kishin konsumuar ujë me vitaminë B3, e gjithashtu edhe shanset për zhvillimin e glaukomës ishin zvogëluar.

Ekspertët thonë se ky zbulim mund të sjell trajtime më të lira dhe më të sigurta për personat në moshë.

Vlen të ceket se rreth 80 milionë persona në botë vuajnë nga glaukoma.

Kjo sëmundje shfaqet si pasojë e rritjes së shtypjes së syve, e cila e dëmton nervin optik. /Telegrafi/