Senati i Virginias të mërkurën miratoi një projektligj që legalizon përdorimin për qëllime mjekësore dhe rekreative të marihuanës, duke u bërë shteti më i fundit që modifikon ligjet që ka burgosur në mënyrë disproporcionale njerëzit me ngjyrë.

Ligji i ri, i cili hyn në fuqi më 1 korrik, lejon cilindo person mbi 21 vjet të ketë rreth 30 gram marihuanë, raporton cnn.

Ligji gjithashtu “modifikon disa dënime të tjera penale në lidhje me marihuanën dhe vendos kufizime në shpërndarjen e informacionit të historisë penale në lidhje me vepra të caktuara të marihuanës”, sipas një përmbledhjeje të publikuan në ueb-faqen e Legjislaturës.

“Virginia udhëhoqi dhe bëri historinë edhe një herë sot”, shkroi në llogarinë personale në Twitter,  LT. Guvernatori i Virginias, Justin Fairfax, i cili dha votën për thyerjen e pabarazisë.

“Unë isha krenar që dhashë votën për të legalizuar marihuanën dhe për të sjellë drejtësi, drejtësi, drejtësi dhe mundësi të vonuara për njerëzit e Komonuelthit tonë të madh”, shkroi ai.

Shitjet e kanabisit në shtetet që kanë legalizuar fabrikën për qëllime mjekësore dhe rekreative arritën në rreth 15 miliardë dollarë në vitin 2019 dhe pritet të arrijnë 30 miliardë deri në vitin 2024. /Telegrafi/