Temperaturat kanë filluar të ngritën nga sot dhe gomat e verës kanë arritur kudo në Eurogoma. Goma kualitative të modeleve më të fundit, duke filluar nga ato ekonomike deri tek super brendet botërore.

Nga data 15 mars zyrtarisht kemi hyrë në sezonin e gomave të verës. Gomat e dimrit duhet ndërruar në ato të verës për shkak se bëjnë më shumë zhurmë gjatë sezonës konsumohen më shumë dhe koha e frenimit është më e gjatë.

Gomat e verës kanë performancë shumë më të lartë në frenim, dhe përbërja e tyre speciale mundëson që të kenë nivel shumë më të ulët të zhurmës.
Kështu me gomat e verës, vozitësi, në kohë të thata e të nxehta nuk ka pse të mendojë për gomat, as për efektin aquaplaning (efekti i pellgut të ujit që mund të shkaktojë devijimin e drejtimit të makinës).

Në çastin kur goma lëvizë mbi sipërfaqen e rrugës krijohet një fërkim i njohur me emrin rezistencë e rrotullimit. Sa më e lartë rezistenca e rrotullimit, aq me i lartë është harxhimi i lëndës djegëse.

Zgjedhja e duhur e gomave ulë harxhimin e lëndës djegëse dhe ndikon ndjeshëm në uljen e sasisë së dioksidit të karbonit në ajër.

Eurogoma këshillon të gjithë vozitësit e makinave që të ndërrojnë gomat e dimrit dhe te vendosin të verës, duke krijuar kushte më të sigurta për ta dhe familjen e tyre, e në të njëjtën kohë të shijojnë udhëtimet më të këndshme. /Telegrafi/