Lahuta nuk është shqiptare por serbe, thotë UNESCO që këtë instrument e ka futur si pjesë e kulturës së Serbisë.

Është e gjerë përhapja gjeografike e lahutës ndër shqiptarë, dhe kjo përkon me përhapjen e këngëve të kreshnikëve. Por, fatkeqësisht, tash një vend tjetër do të krenohet me të duke e quajtur si pasuri kombëtare. /Telegrafi/