Një dilemë e zakonshme është se si të përdorni më mirë kondicionerët që çlirojnë nxehtësinë, si presa, figaro dhe tharëset pa i dëmtuar flokët?

Mjedisi dhe moti i ndryshueshëm mund të prishin pa dyshim pamjen e xhufkave, por asgjë nuk i dëmton flokët aq sa përdorimi i përsëritur i nxehtësisë.

Megjithatë, ekspertët e kujdesit të flokëve theksojnë se vaji i arganit mund të jetë pikërisht ai që na nevojitet për të ruajtur shëndetin e flokëve, pavarësisht stilimit termik, transmeton Telegrafi.

Çfarë është vaji i arganit?

Vaji i arganit është me origjinë nga Maroku dhe historia se si është bërë është mjaft interesante. Vaji nxirret nga fruta e pemës së arganit. Brenda frutës ka kokrra në formë bajamesh që duhet të ndahen.

Si i mbron vaji i arganit flokët nga nxehtësia?

Nëse ndjeni një erë të mprehtë të flokëve që “digjen” nën presë ose figuro, kjo është një shenjë se po dëmtoni folikulat e flokëve. Këtë duhet ta shmangim atë, dhe këtu hyn vaji i arganit.

Kur ngrohni flokët tuaj, temperatura shumë e lartë shkakton dëme dhe djegie në flokët tuaj, kështu që një truk është të mbroni flokët me vaj argani. Vaji i arganit ka një pikë të lartë djegieje, kështu që do të mbrojë edhe flokët tuaj, shkruan The List.

Aplikimi i vajit të arganit mund të ndihmojë në mbajtjen e lagësht të folikulave të flokëve. Folikulat e ushqyer mirë jo vetëm që janë më elastike, por gjithashtu reagojnë më mirë ndaj faktorëve të ashpër si nxehtësia, moti dhe ndikimet mjedisore. /Telegrafi/