Nëse ke në plan (sigurisht që po!) t’i tonifikosh të pasmet, përgatitu të njihesh me një nga ushtrimet më efektive, për të mos thënë më efektivin e mundshëm: Deadlift- in rumun!

Pikë së pari ndiqni këto dy video për të kuptuar si realizohet ushtrimi në fjalë.

Ndërkohë mund të shikoni në google video të tjera të Romanian deadlift.

Kini parasysh dy gjëra:

– Mos i përkulni gjunjët

– Mos e lakoni shpinën, mbajeni drejt

Fillimisht niseni me një peshë të lehtë, që më së shumti do t’ju ndihmojë të ruani ekuilibirin dhe në ditët në vazhdim rriteni gradualisht.

Ushtrimi bëhet me 3 sete, ku në ditët e para mund të ekzekutoni 8 ulje – ngritje për set dhe më pas 10 apo 12.

Romanian Deadlift ndihmon në rimodelimin e të pasmeve si dhe çlirimin e presionit të akumuluar në vithe.

Specialistët shprehen se është një ndër ushtrimet më rezultatdhënës të fitnessit!