Te praktikimi i hedhjes maksimalisht i përdorim muskujt e stomakut, të vitheve dhe të gilcave

Është mirë të fillohet me hedhje të shkurta, sepse me këto do të bëni ushtrim të mirë, thotë Doug Sklar, trajner personal dhe themelues i shoqatës bëmirëse PhilanthroFIT.

Nëse e keni më të lehtë të bëni hedhje të shkurtra, Sklar rekomandon të mbani pozicionin 10 sekonda, pastaj të pushoni 5 deri 10 sekonda, dhe sërish hedhje 10 sekonda, transmeton Telegrafi.

Bëni 3 deri në 6 përsëritje. Pothuajse njësoj forconi trupin, sepse përdorni muskujt në sasi të njëjtë kohe si kur bëni hedhje 30 – 60 sekonda pa pauzë, thekson trajneri.

Nëse mund të qëndroni lehtë një minutë në pozitën e dërrasës, peshën e ushtrimit mund ta shtoni me shtrëngim më të fuqishëm të stomakut, gluteusit dhe kuadricepsit.

Me rëndësi është që të mos sforconi dhe që hedhjen ta mbani sa më gjatë që mundeni.

Përpjekja e madhe që të qëndroni në pozicionin e ‘dërrasës’ mund të ngarkojë shumë pjesën e poshtme lumbale të shpinës.

Ndërsa lodheni, pjesa lumbale e shpinës fillon të lakohet gjë që rrit rrezikun nga lëndimet. /Telegrafi/