Dhembja e shpinës, nyjat e ënjtura dhe pagjumësia janë simptoma të shtatzënisë të cilat mund të zbuten me ushtrime

Ushtrimet në shtatzëni kanë avantazhe të shumta edhe për ju edhe për beben tuaj.

Pos që do të jeni më të lumtura dhe me humor më të mirë, do të zvogëloni shumë simptoma të shtatzënisë dhe do të keni këndellje më të shpejtë pas lindjes, transmeton Telegrafi.

Ekspertët rekomandojnë që në të ardhmen nënat të ushtrojmë së paku gjysmë ore në ditë. Pra, do të thotë të ushtrohet tridhjetë minuta?

Tri shëtitje dhjetëminutëshe gjatë ditës njësoj janë të dobishme si edhe 30 minuta vrapim ose vozitje me biçikletë.

Përveç kësaj, 15 minuta punë e lehtë në kopsht janë përfshirë gjithashtu në rutinën tuaj të përditshme.

Më poshtë ju sjellim një tutorial të ushtrimeve për tremujorin e parë, të dytë dhe të tretë.

/Telegrafi/