Gjumi cilësor dhe i mirë është i nevojshëm për shëndetin dhe energjinë, por çfarë të bëni nëse jeni nën stres dhe nuk ju zë gjumi?

Aktiviteti fizik mund t’ju ndihmojë të rivendosni ritmin e gjumit, të relaksoheni dhe të liroheni nga stresi.

Që të hyni më lehtë në botën e ëndrrave dhe ta qetësoni trupin dhe shpirtin tuaj, provoni efektin e dobishëm të jogës, transmeton Telegrafi.

Ju sugjerojmë ushtrime të shtrirjes të jogës – ideale për një termin në mbrëmje, përkatësisht për të shkuar në shtrat.

Kjo do t’ju ndihmojë të shtriheni dhe të relaksoheni muskujt tuaj, të relaksoheni thellë dhe të hiqni qafe pagjumësinë e lodhshme.

E vetmja gjë që ju nevojitet nga rekuizitat është një jastëk.

Ju duhen vetëm 10 minuta, dhe nëse ndiheni rehat, mund t’i bëni edhe në shtrat. Një avantazh tjetër është se ushtrimet janë përshtatur për fillestarët.

Shikoni videon!

/Telegrafi/