Deri tani, ne e dimë se ajo që ne konsumojmë ka rëndësi dhe ndërsa plakemi, bëhet edhe më e rëndësishme për ne të jemi vigjilentë në lidhje me ushqimet që po hamë dhe cilat nuk jemi duke i shmangur.

Kjo bëhet veçanërisht e vërtetë kur bëhet fjalë për ta mbajtur lëkurën tonë të pastër dhe të shëndetshme.

Ndërsa ushqime të caktuara ndihmojnë në ndërtimin e kolagjenit dhe përshpejtimin e rigjenerimit të qelizave të lëkurës, ushqimet e tjera përshpejtojnë procesin e plakjes dhe bëjnë që lëkura të duket e thatë, e fryrë dhe e rrudhur.

Si rregull i përgjithshëm, provoni t’i zëvendësoni ushqimet e treguara më poshtë, me ato të përpunuara minimalisht, të pasura me lëndë ushqyese që përmirësojnë prodhimin e kolagjenit dhe elasticitetin e lëkurës.

Ushqime të shpejta

Foto: GettyImages

Karbohidrate

Foto: GettyImages

Ushqimet e sheqerosura

Foto: GettyImages

Gjalpi

Foto: GettyImages

Mish i përpunuar

Foto: GettyImages

Kafeina

Foto: GettyImages

/Telegrafi/