Në rrjetin social “Instagram”, janë vërejtur disa damat me vithet më të mëdha duke e bërë një ushtrim të ngjashëm

Është mënyrë e veçantë për ta përdorur pajisjen “rrëmbyese” – makinën e fituesit ku uleni dhe duhet t’i lëvizni këmbët anash për t’i përfshirë në këtë ushtrim ijët, vithet, etj.

Përderisa gjithmonë mund të shtoni ekstra peshë për ta rritur rezistencën dhe për ta sfiduar vetën më shumë, vajzat kanë filluar ta përdorin një truk krejtësisht të ri, duke u mbajtur për mbështetësin e pajisjes, duke i ngritur vithet nga ulësja dhe pastaj për t’i performuar lëvizjet, transmeton Telegrafi.

Reklama

Megjithatë, sipas trajnerit të fituesit, Pete McCall, kjo teknikë nuk është edhe aq e dobishme, pavarësisht mitit se e sfidon stabilitetin për t’i përfshirë muskujt e vitheve më mirë sesa kur e bëni ushtrimin ulur.

Reklama

“Ky truk e krijon perceptimin se mund të jeni duke stërvitur më shumë, por në të vërtet nuk është aq efektiv”, thotë trajneri. /Telegrafi/