Vizitorët në Skydeck, një atraksion që lejon turistët të qëndrojnë në një shesh xhami në lartësi prej 103 katesh në mbi Çikago, janë përballur me një trembë të madhe të hënën, kur një shtresë në xhamin poshtë këmbëve, në “ballkon” filloi të plasaritej.

“Shtresa mbrojtëse përjetoi disa plasaritje të vogla”, ka thënë një zëdhënës për USA TODAY në një deklaratë me email në emër të Kullës Willis, përcjell Telegrafi.

“Askush nuk ishte në rrezik dhe ajo u mbyll menjëherë. Ne zëvendësuam shtresën të hënën natën dhe ajo ishte hapur për biznes si zakonisht dje”.

Jezusi Pintado, i cili po e vizitonte kullën me familjen e tij, ka thënë se po priste në radhë për të qëndruar “njëqind kate mbi qytet”, kur dëgjoi një “boom me zë të lartë”, ndërsa shtresa po plasaritej.

Ai tha se njerëzit që qëndronin në kuvertë në atë kohë u “zbehën” pasi të gjithë e dëgjuan plasaritjen.

Sipas mediave, përcjell Telegrafi, një incident i ngjashëm ka ndodhur në vitin 2014, kur NBC Chicago raportoi se ka pasur një plasaritje nën turistët.

Skydeck u hap fillimisht në vitin 1974, sipas faqes së saj, dhe pragjet e saj të shikimit u instaluan më vonë.

Ndërsa plasaritja ndodhi vetëm tek shtresa mbrojtëse, disa përdorues të mediave sociale shprehën ende shqetësimet e tyre.

“Kjo është arsyeja pse unë nuk bëj diçka të tillë… dhe unë i urrej lartësitë”, ka shkruar John Northdurft. /Telegrafi/