Në vend të njerëzve, videot në të ardhmen do të shqyrtohen automatikisht nga makineritë dhe do të hiqen nëse është e nevojshme.

Në SHBA dhe Kanada, TikTok tani po përdor një sistem të ri për të rishikuar videoklipet e shkurtra. Në vend të njerëzve, programet kompjuterike në të ardhmen do t’i shikojnë vetë ato.

Këto tani janë mjaft të mira për të njohur se cila përmbajtje duhet të hiqet dhe cila jo. Seksi, lakuriqësia, dhuna, aktivitetet e paligjshme dhe videot që shkelin të drejtat e të miturve, kompjuteri duhet t’i njohë të gjitha këto gjëra aq mirë sa askush nuk duhet t’i shikojë ato.

Sipas deklaratave të veta, TikTok dëshiron të mbrojë njerëzit që duhej të shikonin këto video. Në fakt, ka pasur raporte të shumta për moderatorët e përmbajtjes së mediave sociale që vuajnë nga këto aktivitete.

Sigurisht, ne e dimë që sistemet e automatizuara nuk janë kurrë perfekte dhe se disa komunitete janë “goditur rëndë” prej tij. Në të kaluarën, hashtag #Intersex u fshi dy herë. Sistemi tashmë ishte testuar në Pakistan ose Brazil dhe zbuloi se vetëm 5 për qind e videove që ishin fshirë nga makinat në të vërtetë duhej të mbeteshin në internet.

Ky numër tingëllon i ulët në fillim. Sidoqoftë, në TikTok, më shumë se 8.5 milionë video u fshinë në 3 muajt e parë të vitit 2021 në SHBA. Nëse 5 për qind e tyre do të ishin fshirë, numri i videove të fshira gabimisht do të ishte shumë i lartë. /Telegrafi/