Kopja e video lojërave e vitit 1985, Super Mario Bros. u shit në ankand në Shtetet e Bashkuara të premten për një rekord 114,000 dollarë.

Ajo theu rekordin e lojës më të shitur Mega Man nga viti 1987, e cila u shit për 75,000 dollarë, transmeton Telegrafi.

Ndërmarrja japoneze Nintendo prezantoi lojën e famshme Super Mario Bros për Sistemin Nintendo Entertainment (NES) në vitin 1985.

Personazhi kryesor Mario filloi si një ‘xhaxhai i vogël’ me një kostum të bardhë, por që prej atëherë ka evoluar në një ikonë të lojërave 3D video, duke frymëzuar një ekskluzivitet të shtrenjtë, përfshirë seritë televizive dhe filma. /Telegrafi/