• Katër kushtet për lumturinë: dashuria për një grua, jeta në ajër të hapur, mungesa e të gjitha ambicieve dhe krijimi i një bukurie të re.

• Të gjitha veprat e artit duhet të fillojnë … në fund.

• Kur një i çmendur duket plotësisht i arsyeshëm, është koha, me të vërtetë, t’i veshim këmishën e forcës.

• I kthjellët është ai që pranon çmendurinë e tij.

• Të vëzhgosh me kujdes do të thotë të mbash mend qartë.

• Ashtu si njeriu i fortë gëzohet me forcën e tij fizike dhe kënaqet me ato ushtrime që kërkojnë përdorimin e muskujve të tij, analisti është i kënaqur me këtë aktivitet mendor që konsiston në zbërthimin e ngjarjeve.

• Dhe, meqenëse në etikë e keqja është pasojë e së mirës, kështu, në fakt, nga gëzimi lind trishtimi.

• Flokët gri janë arkivat e së kaluarës.

• Çdo lëvizje, cilado qoftë shkaku i saj, është krijuese.

• Shkenca ende nuk na ka mësuar nëse çmenduria është apo jo më sublimja e inteligjencës.

• Nuk është një supozim irracional të mendosh se, në një jetë të ardhshme, ne do t’i konsiderojmë mendimet tona aktuale si një ëndërr.

• Kur jam i bindur për veten time, përpiqem të mos bind të tjerët.

• Nuk kam besim në përsosmërinë njerëzore. Njeriu tani është më aktiv, jo më i lumtur dhe as më inteligjent sesa ishte 6 000 vjet më parë.

• Vitet e dashurisë janë harruar në harkun e një minute.

• Ata që ëndërrojnë gjatë ditës janë të vetëdijshëm për shumë gjëra që u shpëtojnë atyre që ëndërrojnë vetëm natën.

• Nëse doni të harroni diçka menjëherë, bëni një shënim duke thënë se duhet ta mbani mend atë.

• Gjithçka që shohim ose mendojmë se shohim është vetëm një ëndërr brenda një ëndrre. /EO/