• Duhet të kesh më shumë se një shigjetë për një hark.

• Një grua e vetme në, qytet bën më shumë zhurmë se njëqind burra.

• E puthura nuk vuloset në ballë, por në zemër.

• Është vështirë të mbash një maskë për një kohë të gjatë.

• Fal shumë, ai që di shumë!

• Fëmijët e vegjël janë si dhembje koke, ndërsa fëmijët e mëdhenj – si dhembje zemre.

• Kur djalli hyn në Kishë, rrin në altar.

• Kush don të lozë me macen, të presë edhe gërvishtjen.

• Kush nuk fillon nga e para, vështirë të arrijë në fund.

Reklama

• Është art i madh të mbetesh i mençur në mesin e të marrëve.

• Kush s’ndihmon veten, nuk meriton të ndihmohet nga të tjerët.

Reklama

• Kush thotë se ka mjaft kohë, vonohet.

• Marrëzia ka krahët e shqiponjës dhe sytë e bufit.

• Mëshira ndaj ujqërve është padrejtësi ndaj deleve.

• Në një punë janë të rëndësishme tri gjëra: të fillosh, të vazhdosh dhe të mbarosh.

• Pema që bën kokrra të mira rritet ngadalë.

• Pula më me kënaqësi e bën vezën aty ku gjen edhe një tjetër.

• Shtëpia me fqinj të mirë vlen më shumë sesa floriri.

Reklama

• Shumë vetëve ua thyen qafën fjala e nxituar.

• Zoti e bëri oqeanin, por holandezët e bënë Holandën.

• Zoti nuk paguan çdo javë, por ai paguan në fund.