Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ka eraguar pas zhvillimeve të fundit në Lindjen e Mesme ku në një aksion të ShBA-së u vra gjenerali iranian Qaseem Soleimani.

Presidenti Thaçi ka shprehur mbështetjen e Kosovës për “reagimin amerikan ndaj aktiviteteve të Iranit në Lindjen e Mesme që kanë shkaktuar terror, destabilizim dhe shqetësim global.”

Përmes një postimi në Twitter, Thaçi ka thënë që Kosova qëndron krah Amerikës në mbrojtjen e vlerave të përbashkëta dhe në kërkim të paqes dhe sigurisë.