Tetova, Kumanova, Manastiri dhe Shkupi janë vendosur në listën e qyteteve më të ndotura në botë për vitin 2018, sipas analizës së përpunuar nga organizata ekologjike joqeveritare “Greenpeace” dhe “IQ Air Visual”, grup me seli në Zvicër, e cila në mënyrë globale ndjek ndotjen e ajrit.

Në listën prej 3 mijë qyteteve botërore, Tetova ndodhet në vendin e 169, Kumanova në vendin e 261, Manastiri në të 280 dhe Shkupi në vendin e 315, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Nga qytetet e rajonit vitin e kaluar më i ndotur ka qenë Zhivinca në Bosnjë e Hercegovinë, i cili është vendosur në vendin e 102.

Në 500 vendet e para sipas ndotjes në Ballkanin Perëndimor është edhe Prishtina e cila është vendosur në vendin e 373 dhe Sofje në vendin e 422.

Raporti për ndotjen e ajrit në botë gjatë vitit 2018 bazohet në të dhëna publike nga monitorimi i rrjeteve qeveritare për matjen e cilësisë së ajrit dhe stacioneve matëse të “Air Visual”, me të cilat operojnë persona privat ose organizata./Telegrafi/