Janë publikuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, rezultatet e anketës vjetore mbi raportet e besueshmërisë ndaj veturave, të konsumatorëve amerikanë.

Anketa bazohet në informacionin e mbledhur nga kompani që zotërojnë dhe japin me qera mbi gjysmë milioni vetura, me modele nga viti 2010-2017, ku përfshihen mbi 300 modele.

Në anketë renditen plot 28 marka prodhimi veturash, ku tetë të parat klasifikohen si më të besueshmet, nga 09-18 klasifikohen si të besueshme dhe 11 të fundit klasifikohen si më pak të besueshme, transmeton tch.

Edhe këtë vit, Lexus dhe kompania e saj mëmë Toyota, kryesojnë renditjen e markave më të besueshme të makinave, në SHBA.

Infiniti

Hyundai

Mazda

Kia

Audi

Buick

Toyota

Lexus