Tesla i bëri dërgesat e para të kamionëve Semi te klientët e saj gjatë së enjtes në mbrëmje, pesë vite pasi që kamioni i dizajnuar për distanca të gjata ishte prezantuar për herë të parë.

Reklama

Eventi përfshinte dy kabina kamionësh të stolisur me logot e Pepsi dhe Frito-Lay, degë e PepsiCo për ushqime të lehta.

Tesla Semi ishte shfaqur për herë të parë si prototip në vitin 2017.

Gjatë asaj periudhe drejtori ekzekutiv i Tesla, Elon Musk, kishte thënë se produkti do të fillonte në vitin 2019, raporton CNN, përcjell Telegrafi.

Pepsi and FritoLay take delivery of the first Tesla Semi trucks

Por gjatë prezantimit në fabrikën e Tesla-s në Sparks të Nevada, Musk nuk bëri të ditur se sa kamionë do të dërgohen aktualisht te PepsiCo, por as sa prej tyre janë duke u prodhuar ose me çfarë ritmi po prodhohen ato.

Reklama
Reklama

Kamioni tërësisht elektrik ka një dizajn jo të zakonshëm, pasi që ulësja e shoferit tani gjendet në mes të kabinës.

Megjithatë, sistemi Autopilot i Tesla, i përfolur në prezantimin origjinal, pesë vite më parë, si një përfitim për shoferët e distanca të gjata, nuk u përmend gjatë prezantimit të së enjtes.

Steven Williams, drejtor ekzekutiv i PepsiCo Foods North America, dhe Kirk Tanner, drejtor i PepsiCo Beverages North America, u paraqitën gjatë përfundimit të prezantimit, dhe e falënderuan Musk-un që i lejoi ata që të marrin pjesë në programin e kamionit Semi. /Telegrafi/