Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava, priti sot në takim komandantin e KFOR-it, gjeneralmajorin Franco Federici.

Në këtë takim njohës, Myftiu Tërnava i uroi mirëseardhje gjeneralmajorit Federici, duke i dëshiruar punë të mbarë dhe të suksesshme në misionin e tij.

Ai më pas e njohu me punët dhe aktivitetet që zhvillon institucioni i Bashkësisë Islame të Kosovës për mirëqenien e të gjithë qytetarëve pa dallim.

“Myftiu Tërnava edhe njëherë shprehu mirënjohjen e tij për misionin dhe përkushtimin e forcave paqeruajtëse të KFORI-it, duke shprehur kështu vlerësimin dhe respektin e lartë që kanë qytetarët e Kosovës për ta, dhe është i lumtur që deri më tash nuk ka ndodhur asnjë incident mes KFOR-it dhe popullit të Kosovës dhe Kosova vazhdimisht i ka ofruar mikpritje madje edhe në shtëpitë e tyre, ku respektohen e çmohen dhe ia dimë vlerën për sigurinë që na e ofrojnë. Myftiu Tërnava tha po ashtu se BIK ka një bashkëpunim shumë të ngushtë më KFOR-in ku kanë organizuar projekte humanitare të përbashkëta në të mirë të qytetarëve të Kosovës”, thuhet në njoftimin për media.

Nga ana e tij, gjeneralmajori Franco Federici falënderoi Myftiun Tërnava për pritjen dhe nëpërmes tij vlerësoi lart punën dhe angazhimin që ka Bashkësia Islame e Kosovës për mirëqenien e të gjithë qytetarëve, duke vlerësuar kështu harmoninë ndërfetare, tolerancën dhe bashkëjetesën ndërmjet gjithë qytetarëve pa dallim.

Ai shprehu gatishmërinë e tij dhe të KFOR-it për krijimin e sigurisë për të gjithë qytetarët dhe se bashkëpunimi mes BIK-ut dhe KFOR-it do të vazhdojë edhe më tej. /Telegrafi/